Categorieën

  Topmerken

 1. Klantendienst

Advies voeg- en reparatiewerken

Verf advies

Alles voor gevel- en voegwerk

Voeg- en herstelwerken aan je gevel of binnen. Onderhoud je gevel als een goede huisvader en voorkom inkomend vocht of lekken op termijn. Met de oplossingen van Toolstation kan je elke scheur, barst of andere opening duurzaam herstellen zodat je gevel steeds in topconditie blijft.

Voeg- en herstelproducten

vulmiddelen muur
Reparatie muur
dakherstellingen
Vochtbesctrijding
Cleaners en finishers

Pro tips

Het ideale tijdstip voor gevelrenovatie

Het voorjaar is hét tijdstip om je gevel te laten reinigen of renoveren. Meer zon en minder neerslag vormen de ideale omstandigheden om je gevel een nieuwe look te geven. Tijdens de winter krijgen mosvorming en andere vuilresten vrij spel, het warmere weer biedt de perfecte gelegenheid om dit aan te pakken.

Handige gereedschap accessoires voor voegwerk

Om voegwerk goed uit te voeren heb je het juiste materiaal nodig. Denk aan voegspanen, voegenkrabbers,sponzen en sponsmachines.


Om in de hoogte te werken komt een ladder steeds van pas.

Tips voor gevel onderhoud

Alleen reinigen wanneer de gevel vuil is.
Het onderhoud en reinigen van je gevel is iets dat je best periodiek inplant.
Op sommige plaatsen zoals bv. Aan de kust is de lucht agressiever voor gevels dan bij huizen op een meer beschutte plek. Kleine beschadigingen zoals scheurtjes merk je misschien niet meteen op, daarom is het nuttig om tijdig een specialist langs te laten komen voor een inspectie. Op die manier ben je grote problemen altijd voor, en voorkom je echt grote kosten wanneer het probleem bij de kiem aangepakt wordt.

Geen aandacht besteden aan ventilatie Veel mensen besluiten de gevel te laten impregneren nadat deze gereinigd is. Impregneren zorgt ervoor dat de gevel wterdicht is en dat vuil zich veel minder gemakkelijk kan hechten. Op deze manier geef je je huis een waterafstotende jas, maar zorg hierbij zeker ook voor voldoende ventilatie, zodat er ook van binnenuit voldoende vocht weg kan, en je vochtproblemen van binnenuit voorkomt.

Kleine beschadigingen laten zitten Wanneer u kleine beschadigingen aan uw gevel constateert, zoals scheuren of barsten, is snel handelen essentieel. Zorg ervoor dat u dit doet voordat de winter begint. Wanneer er vocht in de kleine ruimtes komt en bevriest, zet het uit. Dit kan ertoe leiden dat scheuren en kloven zich uitbreiden en verstrekkende gevolgen hebben. Controleer daarom de gevel vóór de winter grondig en neem indien nodig maatregelen om deze tegen de kou te beschermen. Dit voorkomt het risico van grote reparaties. werk.

.


.Veelgestelde vragen

 • Hoe reinig of herstel ik baksteen en betonnen muren?

  Reinigen: Voor baksteen en betonnen gevels is hogedrukreiniging een effectieve methode om vuil, algen en mossen te verwijderen. Pas echter op voor te hoge druk, om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.

  Herstellen: Bakstenen gevels met scheuren kunnen worden hersteld met reparatiemortel. Overweeg ook het impregneren van de gevel om vochtproblemen te voorkomen.

 • Hoe reinig of herstel ik een houten gevel?

  Reinigen: Gebruik een zachte borstel en mild reinigingsmiddel om vuil en schimmels van houten gevels te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen om schade aan het hout te voorkomen.

  Onderhoud: Bescherm het hout met een geschikte houtreiniger en breng een “https://www.toolstation.be/search?q=hout+beits”>houtbeits of verf aan om het tegen de elementen te beschermen.

  Herstellen: Houten gevels met beschadigingen kunnen worden gerepareerd met houtvulmiddel en geschuurd voorafgaand aan schilderen of beitsen.

 • Hoe reinig of herstel ik een stucwerk gevel?

  Reinigen: Gebruik een zachte borstel of lage druk om stof en vuil van stucwerk te verwijderen. Vermijd agressieve methoden om beschadiging te voorkomen.

  Herstellen: Scheuren of beschadigingen aan het stucwerk kunnen worden gerepareerd met geschikte pleister.
  Overweeg opnieuw stucen indien nodig.

  Beschermen: Breng een waterafstotende coating aan om het stucwerk te beschermen tegen vocht.

 • Hoe reinig of herstel ik een metalen gevel?

  Reinigen: Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel om vuil en oxidatie van metalen gevels te verwijderen.

  Beschermen: Overweeg het aanbrengen van een beschermende coating om corrosie te voorkomen. Polijsten kan nodig zijn voor glanzende metalen.