Categorieën

    Topmerken

  1. De Walt
  2. Milwaukee
  3. Makita
  4. Bosch
  5. Stanley
  6. Rectavit
  7. Henco
  8. Gardena
  9. Niko
  10. Helia
  11. Trimetal
  12. Zinsser
  13. Klantendienst

Oct 10, 2023

Maak jouw tuin klaar voor de herfst

Haal het beste uit de herfst: tips voor het herfstklaar maken van je tuin.


Het is weer die tijd van het jaar: de bladeren beginnen te vallen, de temperaturen dalen heel voorzichtig en de herfstkleuren komen tevoorschijn. Het is ook het perfecte moment om je tuin voor de bereiden op het koude seizoen dat voor de deur staat.

    Ontdek alle handige tips en benodigdheden om jouw tuin klaar te maken voor de herfst:

  • 1: Opruimen van bladeren 1 van de eerste dingen die je moet doen, is het opruimen van bladeren en ander tuinafval. Investeer in stevige tuinafvalzakken en een krachtige bladblazer om dit klusje snel te klaren. Verzamel de bladeren en ander afval in de zakken en maak je tuin zo schoon en netjes. Een gazonhark is ook handig om dood gras en mos uit je gazon te verwijderen, zodat het gezond blijft gedurende de herfst en winter.
  • 2: Vergeet je tuinmeubilair, schuttingen en andere houten elementen zeker niet Controleer de staat van je tuinmeubilair, schuttingen en andere houten elementen in de tuin. Als ze beschadigd zijn, is het een goed moment om ze op te knappen. Buitenlak en steigerhoutbeits zijn essentiële producten om hout te beschermen tegen allerlei elementen. Schuur eerst het oppervlak op en breng dan de buitenlak of beits aan voor een frisse uitstraling en bescherming.
  • 3: Snoeien van bomen en struiken Trim overhangende takken en snoei bomen en struiken indien dit nodig is. Een goede takkenschaar en handbijl zijn handige gereedschappen om deze klus te kunnen klaren. Zorg ervoor dat jouw tuinplanten voldoende licht krijgen en verwijder alle dode of zieke takken om de gezondheid van je planten te bevorderen.
  • 4: Het gebruik van grindroosters en kantopsluitingen Als je een oprit of een pad hebt met grind, overweeg dan zeker om een grindrooster te leggen en af te werken met een kantopsluiting. Grindroosters voorkomen dat het grind wegzakt of verschuift, wat het onderhoudt aanzienlijk vereenvoudigt. Kantopsluitingen houden het grind op zijn plaats en zorgen voor een nette afwerking.
  • 5: Voorkom verstoppingen Leg roostergoten aan om je regenwater snel af te voeren, dit voorkomt wateroverlast en schade aan je buitenruimtes. Het beschermt ook gebouwen en funderingen tegen schade door langdurige blootstelling aan water. Heb je dit al? Controleer dan de afvoer in je tuin en rondom je huis. Zorg ervoor dat de roostergoten vrij zijn van bladeren en ander vuil om verstoppingen te voorkomen.
  • Met deze tips en benodigdheden kun je je tuin herfstklaar maken en ervoor zorgen dat deze goed wordt onderhouden tijdens de komende maanden. Een opgeruimde en goed verzorgde tuin zal niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een plek bieden om te ontspannen en van de herfst te kunnen genieten. Dus trek je handschoenen en werkbroek al maar aan en ga aan de slag om je buitenruimte helemaal klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Veel plezier!