Categorieën

    Topmerken

  1. De Walt
  2. Milwaukee
  3. Makita
  4. Bosch
  5. Stanley
  6. Rectavit
  7. Henco
  8. Gardena
  9. Niko
  10. Helia
  11. Trimetal
  12. Zinsser
  13. Klantendienst

Oct 31, 2023

Save your energy

Energie besparen tijdens de koude dagen: tips voor een warm en duurzaam thuis.

Het is weer de tijd van het jaar waarin de dagen korter worden en de buitentemperaturen stilletjes aan beginnen te dalen. Terwijl je jezelf voorbereidt op gezellige avonden onder een fleecedeken aan de open haard, is het ook een goed moment om na te denken over hoe je energie kunt besparen en je huis duurzamer kan verwarmen tijdens de koude dagen.


Niet alleen zal je energierekening verlagen, maar het zal ook helpen om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Hier zijn enkele waardevolle tips om je op weg te helpen:

Optimaliseer je thermostaat:
1 van de meest effectieve manieren om energie te besparen tijdens de koude dagen is door je thermostaat slim te gebruiken. Een programmeerbare thermostaat is hier een goede oplossing, zo kan je de temperaturen aanpassen aan jouw dagelijkse routine.
Met de klokthermostaat van Honeywell laat je wanneer jij het wilt een ruimte opwarmen wanneer dit het beste voor je uitkomt, en zo tot 30% bespaart op je verwarming. Zo is de woonruimte waar je eet s’avonds lekker opgewarmd, en de badkamer enkel s’morgens wanneer je uit de douche stapt.

Maak gebruik van Speedcomforts
De speedcomforts radiator ventilators blazen de warme lucht van je radiator de kamer in. Op deze manier warmt de kamer sneller en gelijkmatiger op temperatuur. Dit is niet alleen comfortabeler, je bespaart er ook nog wel eens tot 22% op je gasverbruik mee uit.

Heb jij al overal LED-lampen in jouw huis?
LED-lampen kunnen wel tot 90% minder energie verbruiken dan een halogeen- of gloeilamp. Transformeer jouw ruimtes om naar LED-lampen en ontdek al snel een verschil in jouw energieverbruik.

Tochtstrippen
Geef koude lucht niet langer de kans je huis binnen te dringen met onze tochtstrips. Je bevestigt ze eenvoudig aan de deurstijl van de ruimtes die je extra isoleert, en bespaart op die manier snel en eenvoudig 10% op je jaarlijkse energiefactuur. Ontzeg koude lucht snel het huis.

Werk met Voorgeïsoleerde meerlagenbuizen en buisisolatie
Wist je dat je leidingen tussen de verwarmingsketel en radiatoren of kranen veel energie verliezen onderweg? Kies daarom voor voorgeïsoleerde buizen bij de aanleg van je watervoorziening, en bespaar op je factuur. Ook is buisisolatie buisisolatie een echte must voor je verwarmings- en warmwaterleidingen.

Door deze energiebesparende tips toe te passen, kun je niet alleen een warm en gezellig huis behouden tijdens de koude dagen, maar ook je impact op het milieu verminderen en geld besparen op je energierekening. Het zijn kleine veranderingen die een groot verschil kunnen maken, zowel voor je portemonnee als voor de planeet.