Categorieën

    Topmerken

  1. De Walt
  2. Milwaukee
  3. Makita
  4. Bosch
  5. Stanley
  6. Rectavit
  7. Henco
  8. Gardena
  9. Niko
  10. Helia
  11. Trimetal
  12. Zinsser
  13. Klantendienst

Oct 5, 2023

Vochtbestrijding

Last van vocht in huis? Leer er snel alles over.


In gebouwen en huizen kan vocht al snel een probleem vormen vanaf het zich ophoopt op plaatsen waar het niet hoort te zijn, zoals muren, vloeren, plafonds, kelders… Dit kan leiden tot tal van problemen, waaronder schimmelgroei, houtrot, aantasting van de constructie, allergieën en ademhalingsproblemen voor jou als bewoner.

    Ontdek in 7 stappen hoe je met vocht om gaat:

  • Stap 1: identificeer het probleem en de oorzaak Inspecteer je huis grondig om de bron van het vochtprobleem te identificeren. Het kan afkomstig zijn van lekkages, condensatie, opstijgend vocht, infiltratie van grondwater, of andere factoren.
  • Stap 2: Repareer lekkages en bronnen van vocht Als het probleem wordt veroorzaakt door lekkages in het dak, de muren, de leidingen of ergens anders, repareer deze dan onmiddellijk. Zorg ervoor dat eerst alle bronnen zijn verholpen en gerepareerd voor je verder gaat.
  • Stap 3: Verbeter de ventilatie Slechte ventilatie kan leiden tot vochtproblemen, vooral in vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en kelders. Zorg voor goede ventilatie om overtollig vocht af te voeren. Dit kan door onze ventilatieopeningen te installeren, het gebruik van afzuigventilators en het regelmatig openen van je ramen.
  • Stap 4 Gebruik vochtwerende materialenBij het herstellen of renoveren van vochtige ruimtes, zoals kelders, is het aangeraden om vochtwerende materialen te gebruiken, zoals waterdichte verf, vochtwerkende isolatie en waterbestendige bekleding.
  • Stap 5: installeer een vochtbarrière In gevallen van opstijgend vocht kan het nodig zijn om een vochtbarrière te installeren. Dit voorkomt dat vocht uit de grond omhoog trekt in de muren.
  • Stap 6: Gebruik ontvochtigers en vocht afschermende middelen Soms is het nodig om ontvochtigers te gebruiken om overtollig vocht uit de lucht te halen. Vocht afschermende middelen absorberen en voorkomen dat het vocht zich gaat ophopen in kasten, kelders en andere vochtgevoelige ruimtes.
  • Stap 7 Raadpleeg een professional Als je niet zeker weet hoe je het probleem moet aanpakken, kom dan zeker langst in 1 van onze winkels en onze medewerkers helpen jou graag verder met het zoeken van de gepaste oplossing. Zijn de vochtproblemen ernstig dan is het zeker raadzaam om een professionele vochtbestrijdingsdeskundige te raadplegen
  • Neem vochtproblemen zeker serieus, want ze zorgen niet alleen voor schade aan je huis maar het is ook slecht voor jouw gezondheid. Het snel identificeren en aanpakken van de oorzaak van vochtproblemen is cruciaal voor het behoud van een gezonde en veilige leefomgeving.